piątek, 23 listopada 2012

Arabska zupa z soczewicy i pomidorów.

 
To jedna z moich ulubionych jest pyszna, sycąca i ekspresowa do 30 minut. Dla fanów soczewicy ;-)

Na 3 porcje

Szklanka czerwonej wypłukanej soczewicy
4-5 pomidorów bez skórki
Papryka pomarańczowa, czerwona lub żółta
Marchewka
Cebula
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz, curry, kminek, papryka słodka, bazylia, odrobina chilli, pietruszka natka

Cebule, czosnek, paprykę, marchewkę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, następnie dodajemy przyprawy mieszamy i po chwili dodajemy posiekane pomidory, podlewamy około 4 szklankami wody. Gotujemy tak z 15 minut, następnie dodajemy soczewicę i gotujemy następne 10 minut aż soczewica zmięknie. Na koniec dosalamy i wsypujemy natkę. Gotowe ;-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz