środa, 21 listopada 2012
Kalafior z ziemniakami i groszkiem.
Kalafior w wydaniu indyjskim, super smakuje z ryżem i sosem tatziki.
Mały kalafior
6 ziemniaków
Pół szklanki groszku mrożonego lub świeżego jak mamy.
Jeden pomidor
Cebula
2-3 ząbki czosnku
Mały kawałek imbiru niekoniecznie.
W wersji na ostro po kawałku chilli zielonej i czerwonej.
Kurkuma, sól, pieprz, kminek, papryka, jak mamy to Garam masala ale obejdzie się bez,
Cebule, czosnek, imbir, chilli kroimy w kostkę i przesmażamy na 2 łyżkach oleju. Wsypujemy przyprawy i smażymy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy kalafiora podzielonego na różyczki, ziemniaki pokrojone w plastry. groszek i pomidora (sparzony obrany i pokrojony w kosteczkę). Mieszamy przykrywamy i dusimy do miękkości często mieszając, w trakcie można podlać małą ilością wody.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz