środa, 21 listopada 2012

Kalafior z ziemniakami i groszkiem.



    Kalafior w wydaniu indyjskim, super smakuje z ryżem i sosem tatziki.

Mały kalafior
6 ziemniaków
Pół szklanki groszku mrożonego lub świeżego jak mamy.
Jeden pomidor
Cebula
2-3 ząbki czosnku
Mały kawałek imbiru niekoniecznie.
W wersji na ostro po kawałku chilli zielonej i czerwonej.
Kurkuma, sól, pieprz, kminek, papryka, jak mamy to Garam masala ale obejdzie się bez,

Cebule, czosnek, imbir, chilli kroimy w kostkę i przesmażamy na 2 łyżkach oleju. Wsypujemy przyprawy i smażymy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy kalafiora podzielonego na różyczki, ziemniaki pokrojone w plastry. groszek  i pomidora (sparzony obrany i pokrojony w kosteczkę). Mieszamy przykrywamy i dusimy do miękkości często mieszając, w trakcie można podlać małą ilością wody.




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz