poniedziałek, 24 września 2012
Zupa (flaczki) z boczniaków.
Od dawna miałam ochotę na tą smaczną zupkę. Jest po prostu pyszna i rozgrzewająca w chłodne dni.
Wspaniały zamiennik gdy z wizytą wpada mięsożerna ciocia z wujkiem ;-) a w dodatku robi się ją bardzo szybko.
Na 4 osoby
500 gramów boczniaków
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
cebula
Gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, można dodać gotową przyprawe firmy Galeo do flaczków są bez glutaminianu sodu i eko kostkę.
Marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach, cebule kroimy w piórka, seler i pietruszkę w paseczki. Razem z liściem i zielem angielskim przesmażamy na patelni do zeszklenia cebuli zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i boczniaki pokrojone w paseczki. Gotujemy do miękkości i gotowe. Smacznego;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz